Winnend Willem II O15 blijft op titelkoers

Willem II O15 speelde vanmiddag in eigen huis tegen de nummer vier van de ranglijst Excelsior O15. De Tricolores kwamen na een kwartier op voorsprong, maar de gasten kregen al snel een aantal kansen op de gelijkmaker. Na de thee was er een andere wedstrijd te zien, waarin Willem II de bovenliggende partij was. Door o.a. drie doelpunten van Hafid Jahaoui werd de eindstand bepaald op 4-0.

Willem II opende in de 16e minuut de score na een misverstand in de defensie van de gasten. Ibrahim Conteh profiteerde daarvan en zette de Tricolores op een 1-0 voorsprong. De ploeg uit Rotterdam ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daardoor in die fase een licht overwicht. Maar de Tilburgse verdediging bleef ondanks een paar mindere momentjes vrij eenvoudig overeind. Vlak voor het rustsignaal werd de voorsprong van de Tricolores verdubbeld door het doelpunt van Hafid Jahaoui. Joël Ideho bereidde de goal voor en legde keurig af op de aanvaller. Die omspeelde vervolgens de keeper en schoof de 2-0 in het lege doel.

De tweede was het veelal éénrichtingsverkeer richting het Rotterdamse doel. In de 44e minuut bracht Hafid Jahaoui de marge op drie. Het was het mooiste doelpunt van de middag, want hij schoot met de buitenkant van de voet de bal hard in de kruising. Vijf minuten maakte de spits zijn derde goal (onofficiële hattrick), door ondanks gehinderd te worden het laatste tikje te geven.

Opstelling Willem II

Krijn Visser (36. Maarten Schut), Tim van Riel, Thijs Maas, Finn Sanstra, Mathijs Coeckelbergs (52. Giannique de Vulder), Mamush Winter, Ibrahim Conteh (52. Mitchell Soerel), Ibrahim Fof, Hafid Jahaoui, Joël Ideho (57. Martijn van de Sande) en Bart de Laat (57. Zakaria Dap)

Verslag: Henk van Meel

03-02-2018|