Willem II O19 pakt in ijzige kou de koppositie

Onder ijzige omstandigheden hebben de Tricolores vanmiddag goede zaken gedaan. Het zonnetje was er wel maar met een koude oostenwind werd er een gevoelstemperatuur gemeten van ver onder de nul graden. Al met al een geduchte tegenstander erbij en de wedstrijd tegen Almere City O19 moest ook nog gespeeld worden.

De gasten kwamen voor één punt, maar gingen uiteindelijk met nul punten terug naar Almere. De gehele wedstrijd parkeerden ze de bus rond de eigen zestien en dat was de volgende handicap die de Tricolores dienden te slechten. Tactisch werd er goed veldspel geleverd, waarbij met een handvol 100% kansen de voorsprong genomen had kunnen worden. Maar zoals in de voetbalwetten geldt, de tegenstander neemt dan de voorsprong. In de 30e minuut werd een speler van Almere City in het strafschopgebied onderuit gehaald en een strafschop werd gegeven. Geheel ten onrechte kwamen de gasten vanaf de stip op een 0-1 voorsprong, nadat Adrian Ramadani de penalty had verzilverd.

Het rustsignaal klonk en de spelers zochten in looppas de warmte van de kleedkamers op. Trainer Tini Ruijs gaf aan in de rust aan, dat er goed gevoetbald werd en met wat tactische aanwijzigingen moest de tweede helft uiteindelijk de beloning brengen waar de ploeg recht op had.

De tweede helft was vijf minuten onderweg, toen de gasten met tien man kwamen te staan. Jelle Goselink incasseerde na een slaande beweging zijn tweede gele kaart en kon voortijdig inrukken. Willem II profiteerde al snel van de overtalsituatie, want in de 58e minuut was het Stijn Meijer die de gelijkmaker op zijn naam schreef. Zeven minuten later kwamen de Tricolores op 2-1, nadat een geweldige voorzet van Jarno Abbel, onberispelijk werd ingekopt door Victor van den Bogert. In de 66e minuut keurde de scheidsrechter een doelpunt van Almere City goed, terwijl de bal de doellijn niet volledig had gepasseerd. Deze 2-2 was een tegenslag voor de Tricolores en Almere City beperkte zich naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer tot het koesteren van een gelijkspel. Uiteindelijk was het Robin Lauwers die in de 88e minuut uit een geweldige vrije trap de 3-2 liet aantekenen. Een meer dan terechte voorsprong, die uiteindelijk ook de eindstand werd.

Na het fluitsignaal en de bizarre omstandigheden in aanmerking genomen, werd dus de koppositie gepakt met een overwinning op een lastige tegenstander en kunnen wij uitzien naar de volgende confrontatie: De uitwedstrijd komende zaterdag tegen Volendam JO19.

Verslag: Jack Harte

01-03-2018|