Willem II O19 doet goede zaken in eigen huis

De Koningsteam van de Voetbalacademie heeft vandaag laten zien dat de verloren wedstrijd van vorige week een incident was. Een moeizaam begin met een Roda JC O19, dat vrijwel zijn middenveld oversloeg en met lange ballen probeerde het doelpunt te forceren. Het eerste kwartier werd er heel slordig gespeeld met veel balverlies, waarbij de Tricolores verzuimden om enigszins de zaken voetballend op te lossen. Gaandeweg de eerste helft kwam het goede gevoel terug en kon Pieter Bogaers de 1-0 aantekenen. Niet veel later werd Stijn Meijder alleen voor de keeper gezet, maar hij had oog voor Luca Da Silva die er relatief beter voor stond en zodoende kon die de 2-0 op het scorebord zetten.

In de rust werd door trainer Tini Ruijs aangegeven dat men beducht moest blijven voor de lange ballen van Roda JC. Vanuit het middenveld zou de aanvallers bereikt moeten worden, om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

In de tweede helft stond de achterhoede sterk te spelen, waarbij Luuk Wouters, Dirk Pijnenburg, Jarno Abbel en “benjamin” Daan Legro het gevaar van de lange ballen volledig neutraliseerden. Jammer genoeg werden de Tilburgse voorhoedespelers te weinig aangespeeld, waardoor er weinig gevaar gesticht kon worden. Maar uiteindelijk was het spits Stijn Meijer die een strafschop mocht verzilveren in de 82e minuut en scoorde daarmee zijn negende seizoenstreffer! De wedstrijd zat door de 3-0 definitief in het slot en na het eindsignaal van de scheidsrechter kon de balans op de ranglijst opgemaakt worden. De huidige tweede plaats is de beloning, waardoor met nog tien wedstrijden te spelen de doelstelling (bereiken van de Eredivisie) een stap dichterbij is gekomen. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst PEC Zwolle O19.

Basisopstelling Willem II

Luuk Brand, Daan Legro, Luuk Wouters, Dirk Pijnenburg, Jarno Abbel, Adullah Bozkurt, Robin Lauwers ,Pieter Bogaers, Sheraino Servania, Stijn Meijer en Luca da Silva

Verslag: Jack Harte

10-03-2018|