Willem II O15 op Ultimate Football Tournament

Willem II O15 was deze zondag te gast bij VV Noordwijk, om daar een Internationaal Toernooi te spelen. Onder schitterende weersomstandigheden en op een prachtige locatie werden de Tricolores in de poule geplaatst met Middlesbrough, PEC Zwolle, Excelsior en de gastheren.

Middlesbrough – Willem II

Willem II begon met goed druk te zetten op de ploeg uit Engeland wat resulteerde in enkele kleine kansjes. Tegen de verhouding in kwam Middlesbrough op een 1-0 voorsprong, maar toch was er nog geen reden tot paniek. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Willem II nog een vrije trap te nemen net buiten de zestien, maar deze ging rakelings naast. In de tweede helft claimde de Tricolores nog een penalty, maar de scheidsrechter wuifde deze protesten weg. Het tempo ging omhoog en trainer Jos Bogers stuurde centrale verdediger Thijs Maas mee naar voren om er nog minimaal een gelijk spel uit te slepen, terwijl de tegenstander loerde op een counter. Helaas ging deze eerste poulewedstrijd met 1-0 verloren.

Willem II – PEC Zwolle

In de beginfase werd er door beide ploegen afgetast en ging de strijd gelijk op. In de 7e minuut veerde de bank van PEC op door een strakke schuiver van een Zwolse aanvaller en weer liep Willem II achter de feiten aan: 0-1. Ondanks dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren scoorde PEC Zwolle zijn tweede treffer in de tweede helft. Willem II begon sterker te worden en dat resulteerde in een grote kans voor Hafid. Niet lang daarna was er wel reden tot juichen toen Joël Ideho op aangeven van Bart de Laat de 1-2 binnen tikte, wat tevens de eindstand werd.

VV Noordwijk – Willem II

Na de lunch speelde Willem II tegen de thuisploeg. Waar het bij de eerste tweede wedstrijden niet echt meezat begonnen onze tricolores vol overtuiging aan deze wedstrijd, gaven gelijk hun visitekaartje af. In de 5e minuut van de eerste helft was het Bart de Laat die een grote kans miste. Kort erna scoorde Willem II wel de 1-0. Mamush Winter bediende Mathijs Coeckelbergs op zijn wenken en deze wist daar wel raad mee. In dezelfde minuut soleerde Bart de Laat door de verdediging van de gastheren en maakte zijn gemiste kans weer goed: 2-0. In de tweede helft scoorde Mathijs Coeckelbergs zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Bart de Laat. Deze 3-0 was even later ook de eindstand op het scorebord.

Willem II – Excelsior

De laatste poulewedstrijd was tegen Excelsior en Willem II begon gelijk met hoog druk zetten op de verdediging van Rotterdammers. Dit resulteerde in een snelle openingsgoal van Joël Ideho. Willem II ging door met voetballen en liet de tegenstander amper over de middellijn komen. Al vroeg in de wedstrijd werd het 2-0 door een doelpunt van wederom Joël Ideho. Nog in het eerste bedrijf werd het 3-0 door een doelpunt van Bart de Laat, na een afgemeten assist van Hafid. In de tweede helft ging Excelsior opportunistisch met drie spitsen spelen om nog iets aan de stand te veranderen, maar echte kansen bleven uit. Na nog een afgekeurd doelpunt van Hafid (overtreding) en een bal op de paal van Joël Ideho bleef het bij een 3-0 eindstand.

Ultimate Football Academy – Willem II

De laatste wedstrijd van deze dag speelde Willem II om plek vijf tegen de Ultimate Football Academy. In deze laatste wedstrijd scoorde Willem II al na twee minuten de 1-0 door een doelpunt van Joël Ideho, nadat Bart de Laat voor de assist zorgde. Drie minuten later soleerde Fahid door de verdediging van tegenstander en rondde bekwaam af: 2-0. Willem II liet het team van de Ultimate Football Academy amper in hun spel komen en de Tricolores vonden deze eindstand ook wel goed.

Al met al een geslaagd toernooi voor Willem II en waar we allemaal supertrots op zijn: Joël Ideho werd toernooi- topscorer met vier doelpunten.

Verslag: Mathy van Mierlo
Foto’s: Ben Schut

27-08-2017|